Skořicovo-citronové sušenky

8. února 2015 v 11:11 | Věra Miadiková/Jennifer Buffay |  Další sladké

Na cca 50 sušenek

Co budete potřebovat:

400g hladké mouky
150g změklého másla
180g tmavého třtinového cukru
100g lesního medu
1 vajíčko
2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
2 lžičky citronové kůry z biocitronu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička skořice

...

třtinový cukr na obalení sušenek








Postup:

Předehřejte si troubu na 220°C, horkovzdušnou na 200°C a vyložte plech pečícim papírem.
V míse vyšlehejte změklé máslo a třtinový cukr do krémovata, aby se vše dobře spojilo.
Přidejte med, vajíčko, citronovou šťávu a opět zašlehejte do tmavé hmoty.
V jiné míse smíchejte sypké suroviny, hladkou mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a citronovou kůru.
Sypkou směs zamíchejte do krémové směsi a vypracujte v hladké, lehce měkčí těsto.
Nakrájejte ho na menší kousky, z každého vyválejte ve váleček a nakrájejte ještě na 2cm velké kousíčky.
Kousíčky vyválejte v kuličky a každou z jedné strany obalte v třtinovém cukru a položte na plech touto stranou nahoru.
Dejte do trouby péct na 10-12 minut, aby lehce zezlátly a byly ještě na dotek trochu měkké.
Nechte vychladnout, sušenky ztuhnou a můžete chroupat.
Nejlepší jsou ke kávě nebo k zázvorovému čaji. Nemusíte se bát ani o svou štíhlou linii. Třtinový cukr zajistí, že sušenky nejsou příliš sladké a skořice pomáhá při redukci váhy. Med můžete taky nahradit melasou, která je méně sladká a mimo jiné obsahuje vitamíny B, C, nenasycené mastné kyseliny, vápník, železo, sodík a mnoho dalších.

Sladkou zdravou chuť












 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Amálka Amálka | Web | 8. února 2015 v 11:29 | Reagovat

Ta kombinace skořice s citronem se mi líbí, tak vyzkouším. Děkuji za tip :-)

2 Mike Mike | Web | 8. února 2015 v 11:46 | Reagovat

Panejo, vypadají vážně luxusně! Zrovna teďka dávali v Koření reportáž o přístroji, který by měl zvládnout přenášet chuti, vůně apod. Teď by se takovéhle udělátko sakra hodilo. :-D

3 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 8. února 2015 v 11:54 | Reagovat

[1]: Doporučuji, je to taková hřejivá kombinace, stejně jako zázvor.

[2]: Tak až budeš vědět něco víc o tom přístroji, tak si ho zamlouvám. Já bych něco takového chtěla, když sleduju Jamieho. A děkuju.

4 Melanie Melanie | Web | 8. února 2015 v 11:59 | Reagovat

Mňam! Dneska na mě přišla řada s pečením, takže se jdu zeptat mámy, jestli máme citron. :D

5 Shiori Shiori | Web | 8. února 2015 v 12:38 | Reagovat

Práve som rozmýšľala nad tým, čo napečiem! Díky za recept. :)

6 Vikomt Vikomt | E-mail | Web | 8. února 2015 v 12:51 | Reagovat

Tenhle recept mě opravdu zaujal, určitě to zkusím.

7 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 8. února 2015 v 12:57 | Reagovat

To nevypadá vůbec marně! Nekřupká ten třtinový cukr potom mezi zubama?

8 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 9. února 2015 v 18:40 | Reagovat

Děkuji všem.Doufám,že recept u vás doma uspěje a bude všem chutnant,aby si pak někdo nestěžoval, že jsem to zkazila jáXD

[7]: Ten cukr se při pečení lehce rozpustí a zkaramelizuje. Můžeš použít jemný třtinový cukr s malými krystalky.Super je také tmavý muscovado cukr, který normálně najdeš v County Life nebo Sklizeno.

9 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 9. února 2015 v 18:40 | Reagovat

[8]: Děkuju :)

10 Ten opeřenec Es Ten opeřenec Es | Web | 31. března 2015 v 14:39 | Reagovat

Nejlepší sušenky. Už jsem je pekla třikrát a vždy si je všichni náramně pochvalovali! Děkuju za tak úžasný recept, zrovna jednu přikusuju! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama