Mandlovo - mrkvový chlebíček

1. února 2015 v 11:00 | Věra Miadiková/Jennifer Buffay |  Buchty

Co budete potřebovat:

150g najemno namletých mandlí (neboli mandlová moučka,
seženete v obchodech nebo si mandle semelte najemno v mixéru)
250g mrkve, asi 3 velké mrkve
4 lžíce hladké mouky
kůra z 1 biocitronu
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
200g krupicového cukru
hrstka rozinek sultánek
20g másla, rozpuštěného







Postup:


Předehřejte si troubu na 180°C, horkovzdušnou, kterou mám i já, na 160°C.
Formu na chlebíček o rozměrech 22x10 cm (což je asi většina těchto forem) vymažte rozpuštěným máslem, vyložte pečícím papírem a ten znovu vymažte máslem.
Těsto je totiž lepivé, tak se pak bude lépe vyklápět.

Mrkve oloupejte a najemno nastrouhejte, buď v robotu nebo na struhadle, protože není nad ruční práci.
Pak je dejte do mísy, přidejte mandlovou mouku, hladkou mouku a najemno nastrouhanou citronovou kůru.
Vše rukama řádně propracujte, aby se neutvořily žádné hrudky.
V jiné míse vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem do krémovata, aby zesvětlaly a zdvojnásobily objem.
Opatrtně vmíchejte do mrkvového těsta.
Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu, aby navrchu držely špičky.
Opět opatrně sníh zapracujte do těsta, aby nespadl a těsto bylo nadýchané.

Nyní chlebíčkové těsto vlijte do formy, rovnoměrně uhlaďte a posypte rozinkami.
Vložte do trouby a pečte 40 minut,aby špejle, kterou vložíte do středu zůstala suchá.
Nechte alespoň 15 minut vychladnout, vyjměte z formy a nechte ještě pár minut vytuhnout.





Ihned servírujte, protože nezaručuju, že tenhle mrkvový chlebíček Vám na stole vydrží déle jak přes nedělní odpoledne.
Kávička, sklenice mléka, nohy nahoře a nenápadně dobrý moučník. Jak jinak byste si mohli zpříjemnit den.
Dobrou chuť






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 fakynn fakynn | E-mail | Web | 1. února 2015 v 16:18 | Reagovat

Vypadá božsky! Určitě si píšu recept a co nejdřív vyzkouším. :)
Miluju rozinky, mrkvové buchty a bábovky, tohle bude orgasmus pro mé chuťové buňky. :)

2 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 1. února 2015 v 17:50 | Reagovat

[1]: Výborně, tak přeju dobrou chuť a doufám, že chlebíček tvoje chuťové buňky nezklame. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama