Pasta Agli olio s kapustou

8. listopadu 2014 v 18:37 | Jennifer Buffay |  Pasta-recepty

Co budete potřebovat:

400g těstovin typu fusilli nebo spaghetti
1 střední červená feferonka
extra panenský olivový olej
3 stroužky česneku
čerstvě mletý pepř
1/2 hlávky malé kapusty
sůl

...

strouhaný parmezán


Kapusta je v této době sezóně a v plném prodeji. A co můžete od ní očekávat?
Tak v první řadě je bohatá na kyselinu listovou, ale dále na škálu vitamínů B, další vitamíny K a C
vápník, hořčík, železo nebo sodík.
Je to ideální náhrada železa pro vegetariány.
A co je naprosto fascinující, že nás dokáže bránit před vypuknutím rakoviny
(prostaty, prsu, tlustého střeva a plic) díky antioxidantům.
Zmírňuje bolest a působí protizánětlivě.


Postup:
Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu, aby byly 1 minutu před all dente (na skus),
protože se pak ještě dodělají na pánvi.
Trochu vody z těstovin si dejte stranou do skleničky a zbytek slejte.
Opět ve vroucí osolené vodě nechte do poloměka uvařit listy kapusty, potrvá to tak 10 minut.
Vodu slejte a listy přeřízněte napůl, nakrájejte na nudličky a dejte zatím do misky stranou.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce dobrého extrapanenského olivového oleje.
Vhoďte nadrobno nakrájenou feferonku (zbavenou semínek, protože ta jsou velmi pálivá a moc by nám v jídle nechutnali)
a na plátky nakrájený česnek.
Vše nechte lehce opéct na 2 minutky a přidejte nakrájenou kapustu.
Promíchejte, osolte, opepřte a přidejte těstoviny.
Vše opět promíchejte, zalijte 3 lžícemi vody z těstovin.
Ty těstoviny opékejte se směsí max 2 minuty, abyste již dovršili all dente a měly by být kluzké a vláčné, takže pokud by se vám zdály suché, přidejte ještě těstovinovou vodu.

Při podávání pastu agli olio pokapejte olivovým olejem, dozdobte čerstvě mletým pepřem a posypte parmezánem.
Přeji dobrou chuť







 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama