Extra čokoládové muffiny

7. října 2014 v 17:54 | Jennifer Buffay |  Muffiny

Co budete potřebovat:

1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
30 g Holandského kakaa
60g hořké čokolády + 40g čokoládových floků na posypání
(vybírejte s obsahem kakaa nad 50%, např. Lind, dobrá je i Extra hořká
čokoláda od Albert Quality)
(čokofloky seženete na: svetcukraru.cz, webareal.cz, kovandovi.cz,
pokud neseženete, tak nahraďte jen nasekanou hořkou čokoládou)
1 vejce
120ml bílého neslazeného jogurtu
50ml mléka
1/4 hrnku rozehřátého másla
1 vanilkový cukr (Dr. Oetker prodává sáček 20g
pravého vanilkového cukru cca za 7 kč)
1/2 lžičky skořice
špetka soli




Postup:

Předehřejte si trobu na 180°C.
Vymažte máslem a vysypte hladkou moukou formu na muffiny, nebo každý důlek vyložte čtverečkem pečícího papíru,
jako jsem to udělala já...přece jen se po upečení lépe vyklápí a je to praktičtější.
V první míse smíchejte mouku, kakao, sůl a skořici.
Ve druhé míse spolu promíchejte cukr, vanilkový cukr, vejce, jogurt, mléko a máslo
a vše šlehejte metličkou, dokud se směs hezky nespojí a nerozpustí.
Do takto připraveného tekutého těsta postupně vmíchávejte sypkou směs a nasekanou hořkou čokoládu.
Těsto rozlijte do muffinových důlku a vrchy posypte ještě čokoládovými floky.
Pečte po dobu 20 minut.
Hotové muffiny by měly mít pevné okraje a vláčné středy.

Tyhle čokoládové muffiny totálně nakopnou vaši nervovou soustavu a jsou výjiměčně vláčné,
takže žádná suchá buchta =)

Dobrou chuť











 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Mike Mike | Web | 7. října 2014 v 19:06 | Reagovat

Mňamka! O víkendu se bude péct! :-D

2 Gwendolyn Gwendolyn | E-mail | Web | 7. října 2014 v 19:11 | Reagovat

Nesmieš mi robiť takéto chúťky! :D

3 Jindra Jindra | 7. října 2014 v 21:01 | Reagovat

Jo, to už je lepší, takto zmenšené se to krásně zobrazuje i na iPadu. Jen ta laskonka je narušená skoro do 1/4 nadpisem blogu, ale to už je detail. Děláš pokroky.

4 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 8. října 2014 v 18:32 | Reagovat

[1]: Tak ať se ti pečení povede a dobrou chuť;)

[2]: Tak foodblog bez jídla,to by asi nešlo,ale děkuju=)

[3]: Děkuju moc, vážím si tohoto názoru.Blog se snažím postupem času zlepšovat a hlavně to dělám pro návštěvníky a čtenáře, kteří jsou hlavní součástí blogu.

5 asdfghjklů asdfghjklů | 24. května 2015 v 19:50 | Reagovat

:-)

6 hojte hojte | 24. května 2015 v 19:51 | Reagovat

:-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-http://bs.jxs.cz/ublog/emoticons/smile.gif)  :-)  :-)  :-)  :-)

7 me me | 24. května 2015 v 19:52 | Reagovat

[6]: co ti je -

8 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 25. května 2015 v 14:22 | Reagovat

[6]: ahoj,nevím co si mám o těch smajlícíh myslet,ale doufám,že patří k tomuto receptu...

9 Duka Duka | 22. června 2015 v 13:17 | Reagovat

A co říkáte na českou kvalitní čokoládu z karlových varů?

http://www.karlovarskacokolada.cz/kdo-jsme

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama