Pečené bramboráčky a kuře na podzimní zelenině

17. září 2014 v 18:11 | Jennifer Buffay |  Maso-recepty





Co budete potřebovat:

Na pečené bramboráčky

4 velké brambory typu B
2 menší cibule
2 velká vejce, bílky a žloutky zvlášť
160ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
olivový olej
sůl, černý mletý pepř
20g másla
hrst čerstvé bazalky

Na kuře na podzimní zelenině

1,5kg kuřecích paliček
1 menší dýně Hokaido
2 velké mrkve
2 velké cibule
1 hlava celeru
200g mraženého hrášku
6 snítek čerstvého tymiánu
3 bobkové listy
sůl, černý mletý pepř
600ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce bramborového škrobu
olivový olej



Postup:

Pečené bramboráčky

Předehřejte troubu na 200°C.
Na pánvi na trošce olivového oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatava
a nechte vychladnout.
Brambory oloupejte,omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Lehce posolte a pořádně je promačkejte,aby z nich vykapala všechna přebytečná tekutina,
ta by pak nedělala v těstu dobrotu.
Nastrohané brambory osuště v papírové utěrce a smíchejte s opečenou cibulkou,
hladkou moukou,smetanou,žloutky,nasekanou bazalkou a osolte a opepřte.
Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu
a lehce zapracujte do bramborákového těsta.
Na bramboráčky můžete použít například plech na muffiny,kovová kulatá vykrajovátka
nebo i silikonové formičky na muffiny.
Formy lehce vymažte olivovým olejem,naplňte je těstem
a vrchy poklaďte kousíčkami másla.
Položte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte 30 minut,pak je vyndejte z formiček a nechte na 5-10 minut dopéct
dozlatova i po okrajích.

Kuře na podzimní zelenině

Předehřejte troubu na 160°C.
Kuřecí paličky omyjte a osolte
V hluboké pánvi rozpalte trochu olivového oleje a opečte kuře z obou stran,
potrvá to tak 3-5 minut.
Pak v této pánvi na zbylém oleji osmahněte nasekanou cibuli dosklovata.
Přidejte na větší kousky nakrájenou očištěnou dýni,mrkev a celer.
Zamíchejte a opékejte po dobu 5 minut.
Vmíchejte bramborový škrob.Vše zalijte vývarem,worcesterovou omáčkou
a vhoďte tymián,bobkový list,osolte a opepřte.
Směs přiveďte k varu a nechte lehce zredukovat.
Zeleninu přidejte do pekáče,zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte péct 1,5 hodiny.
Pak sundejte alobal/poklici,zvyště teplotu na 200°C a 20 minut dopečte dokřupava.
A až na posledních 10 minut přidejte hrášek.

Hotové kuřecí paličky se zeleninou podávejte s posolenými pečenými bramboráčky.

Dobrou chuť









 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama