Meruňkový nepečený cheesecake

8. září 2014 v 17:55 | Jennifer Buffay |  Dorty a páje


Co budete potřebovat:

200g krémového sýra (můž být Philadelphia nebo Lučina,nebo i mascarpone,
které je ale tučnější)
250g měkkého tvarohu (nejlépe polotučný)
200ml smetany ke šlehání ( s min. obsahem tuku 30%)
6 plátku želatiny
180g moučkového cukru

...

150g oblíbených máslových sušenek (dobré jsou i Lotusky)
50g rozpuštěného másla

...

100g vypeckovaných meruněk
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce vody



Postup:

Sušenky buď najemno rozemelte mixéru nebo v pytlíku rozdrťte válečkem.
Pořádně rukama promíchejte s rozehřátým máslem,aby se vše spojilo.
Směs namačkejte na dno dortové formy,aby korpus držel pohromadě a dejte do lednice vychladit cca na půl hodinky.
Připravte si želatinu,tak,že plátky želatiny namočte do 1/2 sklenice vody
a nechte na 5 minut nabobtnat.
Plátky vyndejte,vymačkejte a nechte rozpustit v předem ohřáté vodě.
V míse vyšlehejte krémový sýr,tvaroh s moučkovým cukrem do krémovata,aby směs lehce nabyla.
Vmíchejte vychladlou želatinu a nakonec pak dopevna vyšlehanou smetanu.
Krém by měl být jemný a nadýchaný.
Připravenou krémovou náplň rovnoměrně naneste na korpus a nechte ještě cca 3 hoďky chladit.
Mezitím si v kastrolku zahřejte na čtvrtiny nakrájené omyté meruňky,
zamíchejte cukr a vodu a nechte mírně probublat po dobu 5-7 minut,aby se začala tvořit
syrupovitá konzistence.
Stáhněte z plotny,nechte vychladnout a na ztuhlý krém rozprostřete meruňkovou směs.
Meruňkový cheesecake podávejte chlazený.

Dobrou chuť

A věděli jste,že meruňky mají plno zdraví prospěšných látek?
...hlavně tedy vitamínu A a C,které posilují imunitu a napomáhají ke spomalení stárnutí.
Mají skvělé účinky na kvalitu vlasů,nehtů a kůže a pomáhají k lepšímu soutředění.
A pokud se trápíte výčitkami,když sníte něco sladkého,nezoufejte...tohle skvělé ovoce pomáhá
k lepšímu spalování tuků a skvěle nastartuje metabolismus.
Mám totiž ráda jídlo,které nejenom skvěle chutná vonní a pohladí po duši,
ale i to,které má nějaký přínos pro naše zdraví ;)









 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ina Ina | Web | 1. října 2014 v 17:24 | Reagovat

Myslím, že vím, co "upéct" v sobotu! Vypadá suprově! :-)

2 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 1. října 2014 v 17:58 | Reagovat

[1]: Ahoj, to mě těší, že si tu našla inspiraci. Přeju hodně zdaru;)

3 Helena Helena | E-mail | 23. října 2015 v 16:03 | Reagovat

Je úplně úžasnej ....... :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama