Jahodový sorbet se žlutým melounem

3. září 2014 v 18:25 | Jennifer Buffay |  Dezerty-recepty

Co budete potřebovat:

300g mražených jahod
150ml vody
50g krystalového cukru
šťáva z 1/2 citronu
1 bílek

...

lístky čerstvé máty
1/4 žlutého medového melounu



Postup:

V malém hrnci na mírném plameni rozehřejte zmražené jahody.
Až povolí zalejte je studenou vodou,přidejte cukr krystal a šťávu z citronu.
Zamíchejte a vařte ještě 5-7 minut,až začne směs mírně bublat.
Stáhněte z plotny,nechte vychladnout a rozmixujte buď dohladka nebo nahrubo,
podle toho,zda chcete sorbet hladký nebo s kousky ovoce.
Lehce vmíchejte dotuha vyšlehaný sníh z bílku.
Takto připravené nalijte do formy,která je vhodná do mrazáku,přikryjte a nechte mrazit.
Nejlépe každé půl hodiny sorbet promíchávejte vidličkou,aby byl jemný a netvořily se
ledové krystaly.
Na celkové zamrazení postačí 4 hodiny.
Hotový jahodový sorbet podávejte s kousky nakrájeného melounu a lístky máty.

Jinak samozřejmě můžete samotné nebo v kombinaci jiného svěžího ovoce.

Sladkou chuť ;)












 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama