Panna cotta s jahodovým přelivem

9. srpna 2014 v 8:24 | Jennifer Buffay |  Dezerty-recepty


Panna Cotta,jak už je známo,je italský dezert.Do češtiny přeloženo je to "svařená smetana",právě proto,že se vždy skládá ze svařené smetany a želatiny.
Exituje několik variací,chutí a typů servírování.Podobný dezert se připravuje v Řecku z jogurtu,medu a oříšků,
ve Francii nebo ve Finsku.
V poslední době jde o velmi oblíbený dezert,jak v restauracích,tak i v našich domácnostech.Nejspíš za to může efektivní vzhled,jeho lehká stravitelnost a přitom jednoduchá příprava.
Tato klasická smetanová varianta s lesním ovocem je vhodná pro letní období,kterou můžete v zimě nahradit čokoládovou,karamelovou,kávovou...našla jsem také netradiční recepty na šáfránovou panna cottu,kokosovou,mangovou,z arašídového másla nebo ze špenátuXD
..ale to tředa příštěMrkající


Co budete potřebovat:

Panna Cotta

250ml smetanay ke šlehání (min. obsah tuku 30%,nejlepší je Olma s 33% tuku)
1 vanilkový lusk
2 lžíce práškové želatiny (používám Dr. Oetker k přípravě za studena)
2 lžíce studené vody
35g moučkového cukru

Jahodový přeliv

100g jahod (můžou být mražené i čerstvé)
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce vody
...

Na ozdobu můžete použít lístky máty nebo meduňky.

Postup:

V malém kastrolu na středním plameni zahřejte smetanu s vyškrábaným vanilkovým luskem
a přiveďte k varu.
Zamíchejte moučkový cukr a stáhněte z plotny.
Připravte si želatinu smícháním 2 lžic práškové želatiny a 2 lžic studené vody,
míchejte 2 minuty metličkou a zašlehejte do smetany.
Takto připravenou směs nalijte buď do skleniček,mističek,formiček...to už je na vás,
a dejte chladit do lednice nejlépe přes noc,aby panna cotta dobře držela.
Druhý den si připravte jahodový přeliv.
Opět v kastrolku zahřejte jahody s vodou,třtinovým cukrem a citronovou šťávou
až se vše začne rozpouštět a mírně bublat.
Jahody rozmačkejte vidličkou,zamíchejte a povařte na 2 minuty.
Přeliv by měl být o hustší konzistenci a pak stáhněte z plotny.
Vyndejte skleničky z lednice a ještě před vyklepáváním je částečně ponořte do teplé vody.
Okraje lehce obřízněte nožem a vyklopte na talíř.
Smetanové "bábovičky" přelijte teplými jahodami a rozprostřete je i kolem.
Ozdobte mátou nebo meduňkou a ihned podávejte.
Dobrou chuťMrkající









 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Markeet Markeet | Web | 9. srpna 2014 v 8:34 | Reagovat

Ahoj, nehodil by se ti někde hlas? :) Kdyby jo, stačí napsat do komentu na blog :) Kdyby se ti chtělo, můžeš pro mě a mého kocourka taky hlasovat, můžeš každou hodinu :) odkaz na blogu :)

2 Markeet Markeet | Web | 17. srpna 2014 v 10:44 | Reagovat

Ahoj :-) už jsem ti ohledně toho jednou psala takže se omlouvám :-) mohla bych tě poprosit ještě o jeden hlásek co jsi posílala mému kocourovi? odkaz stále na blogu :-)

3 piques piques | Web | 19. června 2015 v 6:51 | Reagovat

nebankovní půjčka online smečno :-D

4 Sardinian Sardinian | Web | 21. června 2015 v 8:17 | Reagovat

půjčka online vysoké mýto :-x

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama