Pikantní marinovaná stehýnka,patatas bravas a rajčatová salsa

17. července 2014 v 12:45 | Jennifer Buffay |  Maso-recepty


Co budete potřebovat:

Na pikantní marinovaná stehýnka

8 kuřecích horních stehen
4 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
1/2 lžičky sušeného chilli
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžíce olivovéhé oleje
sůl

Na patatas bravas

1 kg nových brambor
2 lžíce octa
olivový olej
3 lžíce majonézy
1 lžička sladké mleté papriky
1 stroužek česneku
sůl
50g sýru niva
pár lístků hladkolisté petrželky

Na rajčatovou salsu

200g cherry rajčat
1 červená cibule
hrst čerstvých lístků meduňky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl

Postup:

Pikantní marinovaná stehýnka

Na marinádu smíchejte v misce dijonskou hořičici,mletou sladkou papriku,
med,sušené chilli,olivový olej.
Kuřecí stehna omyjte,dobře osolte a naskládejte do pekáče.
Přelijte marinádou a rukama promíchejte,aby se dostala všude.
Přikryjte potravinovou fólií a dejte na půl hodinky chladit.
Rozehřete troubu na gril nebo rozehřejte gril a 15 minut z každé strany ogrilujte
a ještě 10 minut dopékejte doměkka.

Patatas bravas

Omyté a nakrájené bramobry uvařte v osolené vodě se 2 lžícemi octa,tak,
aby byly ještě trochu tvrdé.Slejte je a osušte.
Rozpalte pánev s 0,5cm silnou vrstvou olivového oleje.
Vložte půlku brambor a opékejte 10 minut do křupava a dozlatova.
Udělejte i to samé s druhou půlkou.
Nehcte opečené brambory okapat na papírovém ubrousku,aby nebyly mastné.
V misce smíchejte majonézu,sladkou mletou papriku a nadrobno nasekaný česnek.
Takto připravenou omáčkou přelijte brambůrky,osoljte je,
posypte rozdrobenou nivou a dozdobte petrželkou.

Rajčatová salsa

Červenou cibuli nakrájejte na proužky,dejte do skleněné misky a přelije studenou vodou.
Nechte ji takto 10 minut,aby se odstranila štiplavost.
Rajčata nakrájejte na čtvrtiny,přidejte nadrobno nasekanou meduňku,
osolte,zakapte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Nyní přimíchejte i červenou cibuli a dejte vychladit do lednice.

Grilovaná stehýnka podávejte s patatas přelité omáčkou a s trochou studené rajčatové salsy.
Ideální oběd pro letní dny.Každý si může nabrat,co chce a kolik chce.
Mám ráda,když si můžu nabírat z více misek a vypadá to,že na stole je hostina.
Tak přeju dobrou chuť Smějící se





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 1. dubna 2015 v 7:22 | Reagovat

To vypadá úžasně!:-) Vyzkouším...

2 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 1. dubna 2015 v 19:33 | Reagovat

[1]: Super, to jsem ráda. Hodně zdaru při vaření.

3 grover grover | Web | 21. června 2015 v 6:30 | Reagovat

nebankovní půjčky pred vyplatou ???

4 ottawa ottawa | Web | 9. září 2016 v 2:11 | Reagovat

nebankovní půjčka online přeštice ???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama