Suflé koláč s hráškem a šunkou

9. června 2014 v 17:51 | jenny-g |  Hlavní jídla-recepty


Co budete potřebovat:

250g křehkého těsta na koláč (koupila jsem již hotové,koupíte ho tak kolem 30 Kč)
4 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce mléka
50g strouhaného parmezánu
100g mraženého hrášku
100g dobré vepřové šunky
hrst rukoly
snítka rozmarýnu
1 mozzarella
sůl,muškátový oříšek,pepř
extrapanenský olivový olej

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C.Vysypte koláčovou formu a vyložte rozváleným těstem.Okraje odřízněte.
Těsto hojně propíchejte vidličkou,aby se při pečení nezvedalo a netvořily se vzduchové bubliny.
Nyní dejte předpéct na 12 minut dozlatova,poté vyndejte a dejte korpus zatím stranou.
Trobu stále nechte zaplou.
V kastrolku rozehřejte máslo,přisypte hladkou mouku a minutu stále míchejte,aby vám vznikla jíška.Přilejte mléko a metličkou míchejte další 2 minuty,aby vám vznikla hustá hladká omáčka,čili bešamel.
Stáhněte z plotny,osolte,opepřte a strouhněte špetku muškátového oříšku.
Nechte bešamel trochu vychladnout a vmíchejte strouhaný parmezán.
Hotovou omáčku rovnoměrně rozprostřete do koláčového korpusu.
Vršek hojně posypte rozmrazeným hráškem,na kostičky nakrájenou šunkou,nasekaným tymiánem,poklaďte plátky mozzarelly a vložte do trouby.
Pečte 35 minut dozlatova.
Na hotový koláč rozprostřete hrst rukoly,lehce opepřte a pokapte olivovým olejem.
Rozkrojte na čtvrtiny a podávejte čerstvé s nějakým dobře vychlazeným nápojem nebo salátkem.
Dobrou chuťSmějící se


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 polysix polysix | Web | 17. června 2015 v 16:27 | Reagovat

. Vám zajímavé novinky, které jsou bohaté na trhu, nebo se chcete dozvědět něco nového o produktech a službách, již dávno заслуживших důvěru spotřebitelů?O přednostech a nedostatcích současného trhu zboží a služeb řeknou odborníci, doporučení nich se dozvíte, přečtěte články z našeho webu. :-?

2 powers powers | Web | 20. června 2015 v 7:15 | Reagovat

půjčka na auto idnes O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama