Neapolské spaghetti

15. června 2014 v 18:33 | jenny-g |  Pasta-recepty

Co budete potřebovat:

400g těstovin spaghetti
3 stonky jarní cibulky
2 stroužky česneku
200g cherry rajčátek
bílý vinný ocet
1 mozzarella
50g strouhaného parmezánu
100g čerstvé rukoly
sůl
extrapanenský olivový olej

Postup:

Nejprve uvařte spagetti v osolené vodě,s kapkou olivového oleje podle návodu,aby byly all dente-čili do poloměkka.
Po uvaření si odeberte 1/2 skleničky vody z těstovin a sceďte je.
Na pánvi ropalte lžíci olivového oleje,přihoďte na plátky nakrájený česnek,najemno nasekanou jarní cibulku a osmahněte dosklovata.
Přidejte na půlky nakrájená cherry rajčátka,promíchejte a na minutku opečte,aby chytla barvu,ale byla stále pevná.
Zakapte lehce vinným octem a dvěma naběračkami vody z těstovin.
Po asi 2 minutách se voda zredukujte a alkohol z octa se vypaří.
Směs nyní osolte a přidejte spaghetti all dente společně s nastrouhaným parmezánem.
Promíchejte,aby se ingredience smísily a přilejte ještě naběračku škrobové vody,aby těstoviny byly lehce kluzké,ale stále pevné a na skus.
Stáhněte z plotny.
Teprve až před podáváním přidejte na kusy natrhanou mozzarellu a rukolu.
Servírujte zakapané extrapanenským olivovým olejem a pár listy rukoly na ozdobu.
Přeji dobrou chuťMrkající



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 romany romany | Web | 22. června 2015 v 23:32 | Reagovat

rychlá půjčka ihned na ruku 8-O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama