Rebarborové muffiny s ořechovou drobenkou

4. května 2014 v 9:12 | jenny-g |  Muffiny
Co budete potřebovat:

3 řapíky čerstvé rebarbory (nejlépe nakoupíte na farmářských trzích,kde 1kg stojí zhruba 38 Kč)
2 hrnky polohrubé mouky
1 celé vejce
1 hrnek třtinového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 hrnek mléka
špetka soli
100g rozpuštěného másla
lžička skořice

Na ořechovou drobenku

30g hladké mouky
4 lžíce moučkového cukru
15g másla
50g mletých lískových oříšků

...

moučkový cukr na pocukrování
1 lžíce mleté skořice

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.Fomičky na muffiny vymažte a vysypte.

V misce si předem připravte drobenku,tak,že smícháte hladkou mouku,moučkový cukr,máslo a mleté oříšky.
Vše vypracujte v drobivé sypavé těsto..proto název drobenka.Zatím dejte stranou.
Rebarbou si také předpřipravte.Takže odkrojte konečky řapíků,oloupejte a odstraňte všechna vlákna,která by nedělala v muffinech dobrotu.Nakrájejte na kostičky a připravte do misky.

V míse smíchejte polohrubou mouku s kypřícím práškem.
Přidejte špetku soli,skořici,třtinový cukr,vejce,mléko a vychladlé rozpuštěné máslo.
Vše smíchejte v hladké těsto a teprve teď lehce vmíchejte připravenou rebarboru.
Těsto lijte do formiček tak do 3/4 objemu a povrch hojně posypte již vámi připravenou ořechovou drobenkou.
Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.
Pokud máte silikonové formičky,tak muffiny můžete vyklápět ihned,pokud máte klasické,tak nechte ještě vychladnout.
Čerstvé voňavé rebarborové muffínky s ořechovou drobenkou pocukrujte domácím skořicovým cukrem,který dodá šmrnc nakonec.
Spltněte co nejdříve,ještě čerstvé.Dobrou chuťSmějící se


Jinak rebarbora je sezóní zelenina..přesně tak,i když se tváří jako ovoce.Na trzích se začíná objevovat v dubnu,kde je tak do června.

Je třeba dávat POZOR!

1) Rebarbu je třeba tepelně zpracovat,syrovou ji nikdy nekonzumujte.
2) Nikdy ji nepečte v hliníkové formě,protože hliník negativně působí s kyselinou šťavelovou,kterou rebarbora obsahuje.
3) Nekonzumujte listy rebarbory,které jsou jedovaté.Takže pouze řapíky.
4) S konzumací to moc nepřehánějte a dopřejte si ji opravdu pomálu.

Ale samozřejmě má i dobré vlastnosti,jako je velký obsah vitamínů B a vápníku.
Má malý obsah tuku a malou energetickou hodnotu.
Kladně působí na kosti,svaly,nervovou soustavu,trávicí soustavu a zbavuje tělo toxických látek.
Pro ženy plus,že prospívá vlasům a pokožce.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama