Cizrnový salát

24. května 2014 v 20:47 | jenny-g |  Saláty-recepty

Co budete potřebovat:

2 konzervy cizrny v nálevu
1 velká cuketa
200g žampionů
3 lahůdkové cibulky
2 velká rajčata
1 salátová okurka
kůra z půlky citronu
extrapanenský olivový olej
balkásnký sýr
sůl,čerstvý černý mletý pepř

Postup:

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje,přihoďte na kolečka nakrájené lahůdkové cibulky a osmahněte dosklovata.
Přidejte na malé kostičky nakrájenou a omytou cuketu (já ještě vykrajuju tu slabou dužinu uvnitř,protože pak pouští do jídla vodu) a nakrájené žampiony.
Zamíchejte a 10 minut opékejte do měkka.
Nakonec přimíchejte na menší kousky nakrájená rajčata zbavená "bubáků" a jen chvilku společně prohřejte.
Stáhněte z plotny a do opečené směsi zamíchejte cizrnu slitou z nálevu,na kostičky nakrájenou salátovou okurku,osolte,opepřte,přidejte kůru z chemicky neošetřeného citronu nebo řádně vydrhnutého karáčkem na potraviny a pořádně zakapejte extrapanenským olivovým olejem.
Celý salát pořádně promíchejte,ať se chutě promísí,pokládejte na talíř a posypte rozdroleným balkánským sýrem.
Můžete jej podávat ke šťavnatému steaku,opečenému pečivu nebo jen tak.
Dobrou chuťSmějící se







 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 25. května 2014 v 11:17 | Reagovat

Jak tak koukám na suroviny, tak by to mohlo fungovat nejen s balkánem, ale asi i s fetou či tzv. salátovým sýrem?
Jinak vypadá to velmi jedle. :-)

2 jenny-g jenny-g | Web | 25. května 2014 v 21:36 | Reagovat

[1]: Jo určitě,Feta by pasovala,asi by byla i lepší,ale ten balkán je tak pro veřejnost dostupnější i cenově.
A děkuji :-)

3 regrets regrets | Web | 7. června 2016 v 22:19 | Reagovat

rychlá pujčka pro cizince O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama