Chřestové krémové risotto s řapíkatým celerem

3. května 2014 v 18:19 | jenny-g |  Vegetariánské
Co budete potřebovat:

250g kulatozrnné rýže
svazek zeleného čerstvého chřestu
3 stonky řapíkatého celeru
1 menší cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce másla
extrapanenský olivový olej
0,3l zeleninového vývaru
hrst čerstvé pažitky
sůl,bílý pepř

Postup:

Od chřestu odlomte dřevnatou část,omyjte,nemusíte loupat a nakrájejte na větší kousky.
Řapíkatý celer stejne jako chřest omyjte,odkrojte konce a nakrájejte.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce másla s pár kapkami olivového oleje.Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte dosklovata.
Přihoďte 2 celé lehce zmáčknuté stroužky česneku,na pár minut opečte a vyndejte.
Nyní vhoďte chřest a řapíkatý celer,zamíchejte a přisypte kulatozrnnou rýži.
Rýži se směsí chvíli restujte,aby se chutě smísily.
Zalijte zeleninovým vývarem,snižte plamen,zakryjte pokličkou a vařte 15 minut dokud se voda nevsákne do rýže.
Konzistence by měla být krémová,aby rýže pomalu po lžíci stékala.
Osolte,opepřte,přihoďte nasekanou pažitku,zamíchejte a stáhněte z plotny.
Nakonec zamíchejte zbývající 2 lžíce másla na zjemnění.
Teplé risotto podávejte zakápnuté extrapanenským olivovým olejem a snítkou pažitky.
Přeji dobrou jarní chuťMrkající




 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 An An | Web | 15. května 2014 v 18:37 | Reagovat

Hm... vypadá to dobře :D

2 El El | Web | 15. května 2014 v 19:12 | Reagovat

Přesně 8-) Asi si na tohle někdy udělám čas a zkusim to

3 jenny-g jenny-g | 15. května 2014 v 19:47 | Reagovat

[1]:Děkuju=)

[2]: Určitě zkus,je to opravdu zdravé jídlo,jednoduché a moc dobré=)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama