Jarní ředkvičková pomazánka

27. dubna 2014 v 18:16 | jenny-g |  Dochucovadla

Co budete potřebovat:

1 vajce uvařené natvrdo
1 svazek ředkviček
hrst čerstvé pažitky
1 krabička Lučiny
100g změklého másla
špetka soli
bílý mletý pepř
kapka bílého vinného octa

Postup:

Tak předem návod na vejce natvrdo:

Do malého kastrolu s vodou kápněte lžičku octa,vložte vajíčko a přiveďte k varu.Vařte po dobu 10 minut.
Stáhněte z plotny a vajíčko ihned zchlaďte pod studenou vodou.
Stáhněte ze skořápky.

Ředkvičky očistěte,omyjte a nakrájejte na drobné kostičky.
Dejte do misky,lehce osolte a nechte 10 minut stát,aby se z ředkviček dostala přebytečná voda.
Vodu slijte,přidejte najemno nastrouhané vajíčko natvrdo,změklé máslo,Lučinu,nasekanou pažitku,osolte,opepřte a zakápněte vinným octem.
Vše smíchejte a můžete ihned podávat s čerstvým pečivem a pažitkou.
Tahle ředkvičková pomazánka je skvělou večeří nebo snídaní v tomto krásném slunečném počasí.

Dobrou chuť


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 28. dubna 2014 v 10:13 | Reagovat

Dobrá inspirace, v lednici mi zůstalo ještě pár vajec ze šílenství minulého týdne a už jsem opravdu nevěděl co s nimi :-D

2 jenny-g jenny-g | Web | 28. dubna 2014 v 18:53 | Reagovat

[1]: To chápu,Velikonoce jsou náročné :-P
Ale ona i obyčejná vajíčková pomazánka na měkkém teplém chlebu je super.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama