Špagety z lesa

19. března 2014 v 18:23 | jenny-g |  Pasta-recepty

Co budete potřebovat:

400g špaget
200g lesních hub (hřiby,žampiony,lišky)
200g cherry rajčátek
cibulka
rozmarýn
hladkolistá petrželka
vinný ocet
100g libové slaniny
parmezán
sůl,pepř
olivový olej

Postup:

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě,aby byly all dente-na skus dle návodu.
Odeberte si ještě jednu naběračku vody z těstovin stranou do sklenice a ostatní slejte.
Na pánvi si rozpalte 2 lžíce olivového oleje,přidejte na jemno nakrájenou cibulku a osmahněte dosklovata.
Přidejte na kostičky nakrájenou slaninku a opečte ji do zlatova.
Přidejte na větší kousky nakrájené houby,opékejte zhruba 10 minut a přidejte rozpůlená cherry rajčátka.
Směs promíchejte,zakapejte lžící vinného octa a lžíci vody z těstovin,přihoďte lístky rozmarýnu a petrželky.
Opékání by mělo probíhat rychle,aby směs nebyla nijak rozbředlá,ale hezky čerstvá.
Na závěr osolte,opepřte a přidejte scezené špagety.Parkrát prohoďte se směsí,opečte na 2 minutky a je hotovo.
Lesní špagety podáveje pokapané olivovým olejem a se strouhaným parmezánem.
Tak dobrou chuťSmějící se



Jinak italské jídlo a zejména špagety na jakýkoliv způsob je velmi rychlé,jednoduché,svěží a čerstvé.Zakládá se na základních a přírodních chutích a nepoužívá se mnoho koření.
Bohužel české domáctnosti představují italskou kuchyni jako velmi těžkou,mastnou a plnou smetany...neříkám,že všichni,ale taky se někdo takový najde.
Já italskou kuchyni preferuji hlavně v létě nebo,když si chci narychlo připravit oběd.
Můj první zážitek s opravdovou Itálií v kuchyni byl v restauraci Emanuela Ridi,kde jsem se s Emanuelem setkala osobně.Musim říct,že byl velmi přijemný a vysmátý..a neni divu,když je obklopen samým skvělým jídlem=)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Magdaléna Magdaléna | Web | 23. března 2014 v 10:55 | Reagovat

To vypadá naprosto božsky! :) Souhlasím, že někdo dokáže s Itálie udělat pěkně mastný flek :) Na druhou stranu bych řekla, že zrovna v této oblasti přibývá osvěty nejvíc :)
.
Kdepak jsi teď nasbírala houby? Měla jsi konzervované, sušené nebo zmražené? Či snad kouzelná Maruška? :)

2 jenny-g jenny-g | Web | 23. března 2014 v 12:28 | Reagovat

Houbičky jsem měla zmražené.Mám vždycky pojistku v mrazáku,protože se nic nezkazí.
Mám tam taky domácí vývar,ovocné knedlíky nebo ovoce.
Jinak když houby jsou,tak je sama nesbírám,ale kupuju na farmářských trzích.
Ale pokud neseženete,tak sušené houby jsou v obchodě stále a žampiony taky. ;-)

3 vannilla vannilla | Web | 23. března 2014 v 13:49 | Reagovat

Něco podobného taky dělám... a je to úžasné... :) ale dát tam ocet mě ještě nikdy nenapadlo... určitě to zkusím ;)

4 MarySan MarySan | E-mail | Web | 23. března 2014 v 17:13 | Reagovat

To vypadá úžasně, miluju pšagety takžejídlo akorát pro mě :3

5 jenny-g jenny-g | Web | 23. března 2014 v 18:11 | Reagovat

[3]: Vinný ocet tomu dá šmrnc a svěžest a hezky se hodí k houbám nebo zelenině :-)

6 Viallen Viallen | Web | 27. března 2014 v 20:55 | Reagovat

S hubami som ich ešte nikdy nskúšala. Mne chutia napr s pestom, ale všetko je raz po prvý raz....A ja huby môžem. Mňami! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama