Karbanátky s pastyňákem a parmezánem

3. února 2014 v 17:49 | jenny-g |  Maso-recepty

Co budete potřebovat:

500g mletého hovězího masa
2 malé pastyňáky
60g jemně strouhaného parmezánu
2 vejce
1 hrnek strouhanky
muškátový oříšek
2 stroužky česneku
lístky koriandru
sůl
cayenský pepř
slunečnicový olej na smažení

Postup:

Nejprve si připravte směs na karbanátky.Do mísy rozdělejte mleté maso(pokud ho kupujete v balíčku,tak zespodu je přilepený papír,který nezapomeňte odstranit).
Přidejte vejce,strouhanku,prolisovaný česnek,strouhaný parmezán a nejemno nastrouhaný pastyňák.
Osolte,opepřte,přistrouhněte jemně muškátový oříšek a zasypte nadrobno nakrájeným koriandrem.
Vše rukama řádně promíchejte.Směs by neměla být příliš hutná ani moc řídká,tak,aby se dobře tvarovaly karbanátky.
Pokud je potřeba,přilijte pár decy mléka nebo naopak popraště strouhakou.
Nyní pořádně rozpalte pánev se slunečnicovým olejem,tak do půlky objemu pánve.
Připravte si mističku s čistou vodou,do které si smočte ruce,když budete tvarovat karbanátky.
Vytvářejte placky od průměru zhruba 5cm a výšce 2cm,ale toto je jen orientační,pokud někdo chce,tak si udělá větší nebo menší.

Do pánve vkládejte po 4 kusech a smažte z každé strany dozlatova.
Hotové karboše nechte vykapat na ubrousku a podáveje s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
Dobrou chuťS vyplazeným jazykem




 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama