Italská focaccia

24. února 2014 v 20:50 | jenny-g |  Snacks

Co budete potřebovat:

500g hladké mouky
20g čerstvého droždí
špetka soli
4dcl vlažné vody

...

hrubozrnná sůl
extrapanenský olivový olej
olivy,rozmarýn,oregáno,chilli...

Postup:

V misce rozdrolte droždí,přidejte špetku soli a vlažnou vodu.
Vše smíchejte,dokud se droždí úplně nerozpustí.
Nyní přelejte do větší mísy,postupně přisypávejte mouku a zapracovávejte v pevné vláčné těsto.
Vypracované těsto lehce poprašte moukou,přikryjte sucho utěrkou a dejte kynout alespoň na 1 hodinu na nějaké suché teplé místo (např. vypnutá trouba),dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Předehřejte troubu na 180°C.
Vyložte plech pečícím papírem,lehce potřete olivovým olejem a rozplošte vykynuté těsto po celé ploše.
Do povrchu těsta prsty vytlačte ďolíky,aby se do něj lépe dostaly chutě.
Pomažte olivovvým olejem,posypte hrubou solí a popř. přidejte přísady,které chcete a vetřete do ďolíků.
Nechte ještě 20 minut kynout a dejte péct na 12-15 minut dozlatova.

Hotovou focacciu ještě pokapte lehce olejem a nechte nejdřív vychladnout a teprve pak nakrájejte.
Podávejte např. k salátu,polévce,předkrmu nebo jen tak si italský chlebík namáčejte v dobrém olivovém oleji.
Dobrou chuťMrkající






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Magdaléna Magdaléna | Web | 23. března 2014 v 10:49 | Reagovat

Tak tu musím vyzkoušet! Konečně nějaký recept s čerstvým droždím :) Nevím proč, ale ze sušeného mi to nikdy nevykyne, zato čerstvé je jedna báseň :)

2 jenny-g jenny-g | Web | 23. března 2014 v 12:34 | Reagovat

[1]: Já abych se přiznala,tak sušené jsem nikdy nezkoušela,ale co jsem slyšela,tak není moc dobré.
Tak čerstvé droždí je zkrátka čersvé a při přípravě kvásku začne žít a hezky nabyde.
Ani nevím k čemu se to sušené prodává :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama