Borůvková bublanina se skořicovou drobenkou

10. února 2014 v 18:45 | jenny-g |  Buchty


Co budete potřebovat:

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 pytlík vanilkového cukru
1 hrneček krystalového cukru
1 hrnek mléka
2 bílky
2 žloutky
1/2 hrnku másla
1 pytlík prášku do pečiva

...

džem z lesního ovoce
250g borůvek (čerstvé nebo z kompotu)

...

2 lžíce hladké mouky
1 pytlík vanilkového cukru
1 lžíce másla
1 lžička skořice

Postup:

Rozpalte si trobu na 180°C.Plech si vymažte máslem a vysypte moukou a vložte na 10 minut do lednice,aby se buchta lépe potom vyklápěla.
Žloutky společně s krystalovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte do krému.
Do mísy prosejte hladkou a polohrubou mouku společně s práškem do pečiva.
Přidejte vyšlehané žloutky,mléko a rozehřáté máslo.
Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu a lehce vmíchejte do těsta,aby bylo krásně hladké a nadýchané.
Hotové těsto vlijte do formy.Povrch uhlaďte,pomažte džemem a hojně poklaďte borůvkami.
Vložte do trouby na 30 minut.

Teď si připravte drobenku z mouky,cukru,másla a skořice(přísady by měly být vždy v poměru 2:1:1).
Vše ručně prohněťte,tak,aby se těsto drobilo(proto název "drobenka").
V půlce pečení,čili po 15 minutách,buchtu posypte drobenku a nechte dopéct 15 minut.
Hotovou bublaninu pocukrujte a ihned podávejte třeba k odpolednímu čaji nebo kávě.
Dobrou chuťSmějící se










 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama