Podzimní cuketová polévka

3. listopadu 2013 v 18:53 | jenny-g |  Polévky-recepty

Co budete potřebovat:

2 cukety
1/2 plechovky bílých neochucených fazolí
1 plechovka konzervovaných rajčat
čerstvá bazalka
2 lžíce strouhaného parmezánu
1 sklenička bílého vinného octa
1l zeleninového vývaru
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl,pepř
olivový olej

Postup:

Rozpalte si trošku olivového oleje v hrnci a osmahněte dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli a přihoďte stroužky česneku jen vyndané ze slupky.Chvilku česnek opékejte,jen aby ochutil olivový olej a vyndejte ho.
K cibuli přidejte rajčata i se šťávou (pokud jsou celá,nakrájejte je na menší kousky).
Promíchejte a dále do hrnce hupsněte na větší kousky nakrájené cukety.
Zalejte skleničkou bílého vinného octa a nechte alkohol vyvařit po dobu 15 minut.
Nyní zalejte zeleninový vývarem,promíchejte a vařte zhruba 10 minut,dokud cuketa nezměkne.
Teprve ke konci vaření vhoďte bílé fazole,protože jsou už měkké z konzervy,parmezán a bazalku,kterou natrhejte
na větší kousky.Dosolte a dopepřte a stáhněte z plotny.

Hotovou polévku podávejte ozdobenou bazalkou a parmezánemMrkající
Tato polévka je velmi hustá,hřejivá a skvěle zasytí v tomto sychravém počasíS vyplazeným jazykem
Dobrou chuť



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 ASIM ASIM | Web | 14. listopadu 2013 v 17:13 | Reagovat

Vypadá to lákavě :-)

2 Kavalír Kavalír | 14. listopadu 2013 v 19:55 | Reagovat

Fazolovou mám rád s cuketou to zní zajímavě. Přiznám se ale, že různé tykve mám rád spíš na způsob zelí a nebo smažené.
Olej používám slunečnicový na všechno a nebo sádlo. ;-)

3 hacienda-ve-stredohori hacienda-ve-stredohori | E-mail | Web | 14. listopadu 2013 v 20:06 | Reagovat

Ten ňufin na pozadí je docela rušivej - škoda, protože jinak to vypadá dost pěkně!

4 newlook1 newlook1 | Web | 14. listopadu 2013 v 21:26 | Reagovat

mrkni se i sem http://newlook1.blog.cz/

5 jukeboxy jukeboxy | E-mail | Web | 15. listopadu 2013 v 11:40 | Reagovat

To je vážně za trest koukat na takový obrázky před obědem :-D Cuketu miluju, ráda vyzkouším, jestli se odhodlám :)

6 Yominis Yominis | E-mail | Web | 15. listopadu 2013 v 14:51 | Reagovat

Vypadá to jako moc dobrý a jednuduchý recept, určitě vyzkouším. Jenom škoda, že jsem ho musela označit, abych ho byla přes ten muffin schopná přečíst.

7 Bajus-ik Bajus-ik | 15. listopadu 2013 v 14:52 | Reagovat

Vyzerá to dobre :) Niekedy skúsim spraviť :-)

8 jenny-g jenny-g | 19. listopadu 2013 v 10:01 | Reagovat

Moc vám všem děkuju za skvělé kometáře.
Máte pravdu,ten muffin je celkem rušivý,bude to chtít změnu tapety.
Tahle polévka vážně dost jednoduchá a je super jak zahřeje a zasytí.Je to takový pozdzimní středomoří. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama