Paella s chorizem

6. listopadu 2013 v 20:41 | jenny-g |  Hlavní jídla-recepty

Co budete potřebovat:

2 choriza (španělská klobása)
400g rýže arborio
3 stroužky česneku
0,5l kuřecího vývaru
2 středně velké cibule
čerstvé koriandrové lístky
150g sýru Feta
2 plechovky konzervovaných rajčat
1 lžička šarfánu
sůl,pepř

Postup:

V hrnci si rozpalte olivový olej.Nakrájejte cibule na drobno,hoďte do hrnce a dosklovata osmahněte.
Přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku a jen na 3 minutky opečte.
Chorizo nakrájejte na kolečka a přidejte do hrnce.5 minut opékejte a nyní přisypte rýži,kterou smíchejte se směsí,
aby se v ní rýže hezky obalila.Po následujících 5 minutách,až se chutě smísí,zalijte konzervovanými rajčaty.
Promíchejte a zalijte kuřecím vývarem.Přidejte šafrán,který skvěle ochutí a obarví jídlo.Snižte plamen a nyní směs vařte 20 minut do měkka,dokud se vývar nevypaří a nevsákne se do rýže.Na závěr dosolte a dopepřte.
Hotovou paellu podávajte s lístky koriandru a rozdrobenou Fetou.Dobrou chuťUsmívající se

Jinak klasická paella se skládá z mořských plodů-krevety,škeble,kalamáry,dále z kuřecího masa,hrášku,papriky,ale určitě do každé patří šafrán.

Sama jsem pravou paellu ochutnala,když jsem byla na dovolené na Mallorce a chutnala naprosto skvěle.Na její chuť asi nikdy nezapomenu.Byla podávaná v takovém venkovském stylu,přímo z té obrovské pánve s obřími mořskými plody.
Byl tom pro mě úplně nový objev chutí.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Calla Calla | Web | 11. listopadu 2013 v 19:34 | Reagovat

Vypadá chutně :)

2 Magdaléna Magdaléna | Web | 13. listopadu 2013 v 22:11 | Reagovat

Páni.... Ta vypadá dobře!!! Nikdy nezapomenu na tu noc, kdy jsme do sebe hodili dvě pánve :) Chtělo by to ještě nějakou mušličku, krevetku nebo humříka :)

3 Lucie Janoszewská Lucie Janoszewská | E-mail | Web | 15. listopadu 2013 v 14:15 | Reagovat

mnam! :-D

4 Joina Joina | Web | 2. ledna 2014 v 11:35 | Reagovat

No mňam, to vypadá luxusně, hned jsem dostala chuť :)

5 jenny-g jenny-g | Web | 6. ledna 2014 v 17:10 | Reagovat

Děkuju,paella je moje oblíbené jídlo.
Je super,že se hodí jak do léta,tak do zimy.
Určitě to tam chce ten šafrán,jinak to není ono ;-)

6 viqar viqar | Web | 8. září 2016 v 2:23 | Reagovat

pujcka se zastavou :D

7 gedra gedra | Web | 9. září 2016 v 9:07 | Reagovat

pujcky online ihned velešín O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama