Salát s mozzarellou a grilovaným chilli

12. října 2013 v 13:07 | jenny-g |  Saláty-recepty

Co budete potřebovat:

2 chilli papričky
2 mozzarelly
cherry rajčátka
rukola
sůl,čerstvě mletý pepř
šťáva z jednoho citronu
olivový olej
2 lžičky dijonské hořčice

Postup:

Zapněte si troubu na grilovací režim na 250°C.
Na rošt položte chilli papričky a grilujte v troubě ze všech stran,dokud slupka lechce nezčerná.
Po vyndání z trouby dejte do misky,přikryjte potravinovou fólií a nechte 10 minut papričky "zpotit",pak totiž lépe stáhnete jejich slupku.Odstraňte i semínka,která jsou velmi ostrá a v salátu by nedělala dobrotu.
Z chilli vám zůstane jenom jejich "masíčko",které smíchejte se 3 lžícemi olivového oleje,dijonskou hořčicí a zakápněte citronovou šťávou.
Dresink promíchejte a dejte stranou.

Na velký talíř si rozprostřete rukolu,tak,aby vypadala nadýchaně,posypte rozpůlenými cherry a na větší kousky nakrájenou mozzarellou.Salát pokapejte chilli dresinkem a na každý kousek mozzarelly dejte kousky papričky z dresinku.
Nakonec dolaďte čerstvě mletým pepřem.
Dobrou chuťSmějící se



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 1. dubna 2015 v 7:17 | Reagovat

Úžasný nápad! :-) Chili používám obecně hrozně ráda, ale takhle grilované by mě nenapadlo. Pálí i tak?

2 Jennifer Buffay Jennifer Buffay | E-mail | Web | 1. dubna 2015 v 19:32 | Reagovat

[1]: Ahoj, děkuju. Papričky jsou po opečení pořád pálivé, ale né tolik jako syrové. Jsou jemně nasládlé, stejně jako když opékáš normální papriky. Hlavně je třeba zbavit je těch semínek, které právě dodávají ještě větší štiplavost

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama