Hrušková žemlovka pod sněhovou přikrývkou

31. října 2013 v 17:59 | jenny-g |  Další sladké

Co budete potřebovat:

4 velké zralé hrušky
10 starších rohlíků
2 vaječné žloutky
3 vaječné bílky
2 krabičky měkkého tvarohu
skořice
3 lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry
10g másla
miska mléka
2 lžíce cukru krystal

Postup:

Jako vždycky začínáme předehřátím trouby na 180°C a mísu si vymažte lehce máslem.
Rohlíky můžete použít starší,tak 1 den a nakrájejte je příčně na plátky.Hrušky si omyjte,zbavte jadřince a také nakrájejte na plátky.
Připravte si jednu misku,do které nalejte mléko a přimíchejte 1 lžíci moučkového cukru.
Do druhé misky si připravte směs tvarohu ušlehaného se žloutky a jedním vanilkovým cukrem.
A teď budete skládat vrstvy.Začínáme rohlíkovou vrstvou,tak,že každý plátek rohlíku lehce namočte v mléku (jen tak,aby trochu nasály,aby nebyly jako břečka) a skládejte jeden vedle druhého.
Další je hrušková vrstva,kdy naskládejte plátky hrušek opět vedle sebe,posypte špetkou skořice a 1 lžící moučkového cukru.
Na hrušky pak vylijte půlku misky tvarohové směsi a rozetřete po celé ploše.Tyto kroky zopakujte ještě jednou,kdy zkočníte opět tvarohovou směsí a tu ještě zakončete rohlíkovou vrstvou.
Nakonec posypte vanilkovým cukrem a kousíčkami másla.Vložte do trouby a pečte 30 minut.
Poté mísu vyndejte a teplotu zvyšte na 200°C.
Vaječné bílky vyšlehejte do téměř tuhého sněhu,přidejte 2 lžíce krystalového cukru a nyní vyšlehejte do tuha.
Sníh by měl být lesklý a hladký a potřete jím vršek žemlovky.Vložte zase trouby a pečte 10 minut,dokud sníh nebude zlatavý.

Žemlovku podávejte ještě teplou a dobře pocukrovanou.
Doboru chuťMrkající





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama