Makovo-ořechová bábovka

3. září 2013 v 12:40 | jenny-g |  Buchty

Co budete potřebovat:

200g hladké mouky
200g polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
5 vajec
70g mletého máku
100g mletých lískový nebo vlašských ořechů
120g změklého másla
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilkové esence
250ml mléka
200g moučkového cukru
kůra z půlky citronu

Postup:

Tradiční bod číslo jedna je..předhřát troubu na 180°C a vymazat a vysypat formu.Aby bábovka šla po upečení lépe vyklopit,strčte na 15 minut vysypanou formu do lednice.
Rozdělte si žloutky od bílků.
V jedné míse utřete máslo s prosátým moučkovým a vanilkovým cukrem do krémovata.
Zašlehejte žloutky,vanilkovou esenci a citronovou kůru.
Do druhé mísy prosejte obě mouky s kypřícím práškem a směs postupně zamíchávejte do žloutkové směsi.
Přisypte mletý mák a mleté ořechy,poté přilijte mléko a řádně smíchejte do hladka.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh,který opatrně a lehce zamíchejte do těsta,aby sníh nespadl.
Hotové těsto nalijte do formy,párkrát s ní poklepejte a zatřeste,aby povrch byl rovný a netvořili se vzduchové bubliny a vložte do trouby.
Pečte 40-45 minut a ověřte píchnutím špejle do bábovky,která by měla být bez známek těsta.

Po vyndání z trouby nechte bábovku vychladnout 30 minut,vyklopte a pocukrujte.Podávejte s kávou nebo šlehačkou.
Teplá bábovka vám krásně provoní byt.

Dobrou chuť







 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Můj Japonský Dům Můj Japonský Dům | Web | 3. září 2013 v 19:12 | Reagovat

Jé mňam, já chci taky. Všechny ingredience vypadají dobře, budu muset vyzkoušet, přeci mák a ořechy dodají užasnou chuť i vůni :)

2 jenny-g jenny-g | Web | 4. září 2013 v 6:05 | Reagovat

[1]: To jo,bábovka po upečení úžasně voní a vždycky mám po ní dobrou náladu :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama