Houbová omáčka s karlovarským knedlíkem

30. září 2013 v 6:21 | jenny-g |  Vegetariánské

Co budete potřebovat:

Na houbovou omáčku

200g čerstvých hub
1l houbového vývaru
1 cibule
120ml smetany na vaření
olivový olej
sůl,pepř,muškátový oříšek
snítka hladkolisté petrželky
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce octa

Na karlovarské knedlíky

8 starších rohlíků
3 vejce
petrželka
200ml smetany ke šlehání
sůl,pepř,muškátový oříšek
80g rozhřátého másla

Postup:

1)Houbová omáčka

Nejprve si v hrnci na oleji osmahněte cibulku do zlatova.Přihoďte nakrájené houby a 5 minut smahněte s cibulkou.
Zalijte houbovým vývarem,zamíchejte a nechte asi 15 minut vařit na mírném plameni.
Poté dolaďte smetanou.Na zahuštění použijte jíšku,kterou si připravíte tak,že si v kastrolu nechte rozpustit máslo,přisypte mouku a rychle míchejte.Pozor ať se vám nepřipálí,ale chvilku nechte osmahnout,aby neměla moučnou chuť.Hotovou jíškou zahustěte omáčku a řádně zamíchejte,aby se vám nevytvořily hrudky.
Nakonec omáčku osolte,opepřte,přidejte muškátový oříšek a ocet.Stáhněte z plotny a teprve teď přihoďte pár snítek petrželky.

2)Karlovarské knedlíky

Starší rohlíky nakrájejte na kostičky,přihoďte nasekanou petrželku,osolte,opepřte a dodejte špetku muškátového oříšku.
Zalejte smetanou,aby rohlíky se rohlíky nasákly.
Teď si rozdělte žloutky od bílků.Žloutky smíchejte s rozehřátým máslem,zalijte jimi nasáklé rohlíky a řádně promíchejte hezky rukama.
Nyní je řada bílky,které si vyšlehejte do pevného sněhu,tak,aby při obrácení vzhůru nohama držely v míse.
Sníh pomalu a opatrně zamíchejte do rohlíkové směsi.
Před zpravováváním si přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu.
Z hotového těsta začněte tvarovat knedlíky,můžete si vytvořit dva klasické oválné knedlíky nebo jako já asi 6 "knedlíkových míčků".Každý knedlík zabalte do potravinové folie a konce vždy pevně zavažte nití.
Připravené knedlíky už můžete vložit do hrnce,ale doporučuji,pokud jste dělali "míčky",tak vkládejte max. po třech kusech,aby se všechny rovnoměrně uvařily.Každou várku vařte 25 minut.
Po uvaření je odstraňte z folie a nakrájte na plátky.

Ještě teplé karlovarské knedlíky podávejte s houbovou omáčkou a dozdobte snítkou petrželky.
Dobrou chuťUsmívající se








 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Came Came | Web | 19. června 2015 v 2:04 | Reagovat

pujčka od soukromé osoby O_O

2 opticon opticon | Web | 7. června 2016 v 20:03 | Reagovat

online pujcky ihned chrastava :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama