Maso v jogurtu a bramborové lupínky

10. srpna 2013 v 20:42 | jenny-g |  Maso-recepty
Co budete potřebovat:

Na maso

300g kuřecí prsní řízky
300g vepřových kotlet
1 bílý neslazený jogurt
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce francouzské hořčice
čerstvý rozmarýn
sůl,pepř,lžička skořice

Na bramborové lupínky

1kg nových brambor
sůl,pepř
olivový olej
20g másla

K podávání

mrkev,kedlubna
francouzská hořčice

Postup:

1) Maso

Připravte si misku,ve které budete připravovat směs k naložení masa.Smíchejte bílý jogurt,hořčici,rozmarýn,olivový olej,osolte,opepřte a přihoďte skořici.
Maso i samotné osolte a naložte jej do směsi do pekáče.Překryjte potravinářskou folií a dejte do ledničky na minimálně 2 hodiny.
Před podáváním naložené maso vyndejte z ledničky,rozpalte řádně pánev a steaky opékejte 4-5 minut z každé strany do zlatova.

2) Bramborové lupínky

Troubu předehřejte na 200°C.Plech vyložte pečícím papírem.
Nové brambory omyjte,očistěte a nakrájejte na co nejtenší plátky.Lupínky vyskládejte na plech,dobře osolte,opepřte,pokapejte olivovým olejem a rukama promíchejte,aby se ochutili všechny brambory.
Navrch poklaďte kousky másla a vložte do trouby.Pečte 20 minut a pak zvyšte na 220°C a pečte 15 minut.

Hotové steaky podávejte s bramborovými lupínky,hořčicí a čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama