Hello Kitty red velvet cake s máslovým krémem

27. července 2013 v 8:19 | jenny-g |  Dorty a páje

Tento dort jsem pekla kamarádce k 18.narozeninám.Nebylo pro mě tak těžké rozhodnout se jak dort bude vypadat,ale z jakých chutí se bude skládat.Red velvet cake byl pro mě vítězem.Já vím,do red velvet patří lehký krém z krémového sýra,ale já se rozhodovala pro jiný krém.Nejřív jsem přemýšlela nad pomerančovým,pak přišel citronový,ale nechtěla jsem dělat nic těžkého.Začala jsem tak uvažovat nad krémem z bílé čokolády,který jsem nakonec začala připravovat,ale abych pravdu řekla..celý se mi zdrcnulXD,ale to se někdy stane.A tak vyhrál klasický jednoduchý máslový krém,který snad nezklame.Byl zachvíli hotový a použila jsem ho do dortu jen trochu,aby moc nezatěžkal a dort byl stále sametový.Hledala jsem taky ideální recept na fondán,který jsem nakonec našla na netu od jednoho pána,který měl recept polopaticky sestaven,tak abych to pochopila i já=)Dále přišly trable se scháněním černého barviva do potravin,které jsem nakonec našla po 3 dnech v drogerii Teta ve Zlatnické ulici,které jsem opravdu vděčná.Po hamtla a matla byl dort hotový a na oslavě vcelku sklidil úspěch a všem chutnal,tak doufám,že i vám bude.Je opravdu jednoduchý.

Co budete potřebovat:

Na red velvet

500g hladké mouky
2 lžičky soli
4 lžíce holandského kakaa
240g rozahřátého másla
280g cukru krupice
4 vejce
480ml podmáslí
2 lžičky octa
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky vanilkové esence
červené barvivo

Na máslový krém

250g Hery máslové,která je určená přímo na krémy do dortů,je totiž lehčí a krémovější než klasické máslo
180g cukru moučka (samozřejmě podle vaší chuti)
1 lžička vanilkové esece
kůra z půlky citronu

Na fondán z marshmellow

170g marshmellow
2 lžíce vody
1 lžíce kyseliny citronové
1 lžíce tuku na pečení(Hera)
500-1000g moučkového cukru

Postup:

1) Red velvet

Surovin je tolik,protože se korpus po upečení rozpůlí.Rozpalte si troubu na 170°C.Vymažte a vysypte si formu na dort.Nejdřív tedy v jedné míse prosejte všechny sypké suroviny-mouku,sůl,cukr,kakao,jedlou sodu a smíchejte dohromady.
Ve druhé míse prošlehejte vejce s podmáslím,červeným barvivem,rozehřátým máslem,vanilkovým extraktem a octem.
Tekutou směs teď vlijte do suché směsi a řádně smíchejte a vymíchejte v hladké těsto.
Těsto nalijte do formy,trochu ní zatřeste,aby plocha byla rovná a párkrát s ní klepněte o linku,aby zmizely vzduchové bubliny.
Formu s těstem položte na plech a pečte 30-40 minut.Ke konci zapíchněte špejli do korpusu,která byla měla být bez známek mokrého těsta.Vytáhněte a nechte vychladnout a odpočinout tak hodinku a poté teprv korpus rokrojte na půl.
Těsto by mělo být krásně jemné,hladké,lehké a nemělo by být vyschlé.

2) Máslový krém

Do mísy hupsněte heru máslovou,prosátý moučkový cukr,přidejte vanilkovou esenci a strouhněte citronové kůry.
Vemte si šlehač a vyšlehejte na malý výkon v jemný krém.Pozor šlehejte jen chvilku,tak 1-2 minut a dávejte pozor,aby jste krém nepřešlehali,takže šlehejte pomalu a opatrně.Ochutnejte a popřípadě si doslaďte.

Krémem promažte korpus a pomažte i vrch a strany.Upravujte nožem tak,aby plocha byla co nejhladší.Vložte do lednice a nechte odpočinout tak 2 hodinky.Poté vytáhněte a dolaďte případné nedostatky a ještě uhlaďte a hoďte ještě na další 2 hodinky do ledničky,aby krém stuhnul a dal se potahovat fondánem.

3) Fondán z marshmellow

Předem upozorňuji,že fondán byste si měli připravit den předem,abyste ho měli hotový a den následůjící se mohli v klidu zabývat korpusem a krémem.
Samozřejmě si hotový fondán můžete koupit,je to jednoduší a lehčí,ale já jsem se asi ze zvědavosti musela piplat s domácím.XD
Jak už jsem psala,tak jsem měla problém najít vhodný recept až jsem ho našla na slovenských stránkách Kucharskerecepty.eu a zde je odkaz,sice ve slovenštine,ale s tím si snad poradíte=)
Já jsem použila marshmellow od JoJo bonbonů.A předem taky říkám,že lepší je si přidat potravinářská barviva přímo do těsta,když budete fondán zpracovávat,tzn. ve chvíli,kdy budete mít z marshmellow kašičku,pak přidejte barvu a pak teprv začněte přidávat cukr.Takže si předem promyslete,jaké barvy budete potřebovat.
Já jsem potřebovala černou a růžovou,která stejně vznikla sama,díky tomu,že marshmellow byly růžové sami o sobě.
A dále v receptu je uvedeno půl kila cukru,ale já jsem použila tak 800-900g cukru,protože po 500g se mi hmota stále lepila.Je potřeba,aby hmota byla hladká,pružná,krásně se dala válet a tvarovat a nepraskala.Proto záleží na vaší hmotě a musíte podle vašich potřeb přidávat cukr.
Až budete mít fondán krásně zpracovaný,zabalte ho do potravinářské folie a uložte do lednice.

Druhý den si vyndejte hmotu půl hodiny před tim,než budete chtít dort potahovat.Takže máme černý a růžový fondán.
Vezmu ten černý a vyválím velké tenké kolo cca o průměru 3mm,tím potáhnu celý dort s máslovým krémem.Válejte ho na cukrem pomoučené desce,pomoučejte si i váleček a opatrně si kolo přeneste na obě svá předloktí (aspoň tak jsem se s tím patlala jáXD) a přeneste na dort.Uhlaďte,urovnejte a odkrojte přečnívající fondán.
Dále z černé hmoty jsem upatlala oči Hello Kitty,vousky,nos a střed mašle.Z růžové jsem vykrájela 3 hvězdičky,2 jedničky a 2 osmičky,mašličku a hlavu Hello Kitty.
Tyto kousky jsem na dort přidělala pomocí směsi vody a moučkového cukru (1 lžíce vody,2 lžíce cukru).Štětečkem jsem pomazala kousky a přilepila na dort.Dejte opět zaschnout do lednice na 2 hodiny.

Dort je konečně hotový,ale recept je pouze tak dlouhý,protože jsem snažila proces popsat co nejlépe.
Je to můj první takovýto dort s fondán,ale doufám,že to stálo za to
Dobrou chuť






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sasha Sasha | Web | 27. července 2013 v 8:36 | Reagovat

perfektne to je! :))

2 jenny-g jenny-g | Web | 28. července 2013 v 7:36 | Reagovat

[1]: Děkuju :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama