Grilovaná vepřová žebírka

21. června 2013 v 20:58 | jenny-g |  Maso-recepty
Co budete potřebovat:

čerstvý zázvor
čerstvý rozmarýn a tymián
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
200g medu
šťáva z půlky citronu

...

1kg vepřových žeber

Postup:

Nejdřív si připravte marinádu,ve které budete marinovat žebírka.
Odkrojte si 2cm zázvoru,nastrouhejte ho a vložte do misky.
Ten pak smíchejte s medem,rozmarýnem,tymiánem,citronovou šťávou,4 lžícemi olivového oleje,osolte a opepřte.
Hotovu marinádou polejte žebírka v pekáči a dejte do ledničky na zhruba 2-3 hodiny odležet,aby se chutě promísily.
Tady platí pravidlo,čím déle tím lépe.
Když si žebírka řádně odpučinula v chladničce,předhřejte troubu na 220°C na grilovací režim.Ovšem pokud máte doma gril,využijte grilu a maso na něm pečte do měkka cca 1 a půl hodiny.
Pokud použijete troubu pečte v ní žebírka hodinu až hodinu a půl,ale nazapoměňte,že maso v troubě musíte obrátit,aby bylo opečené ze všech stran.

Léto je tady a grilovaná žebírka jsou pro tohle období jako stvořená.
Dobrou chuť



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama