Spaghetti Carbonara

7. května 2013 v 7:12 | jenny-g |  Pasta-recepty
Co budete potřebovat:

400 g špaget
1 cibule
sůl
pepř
70 g sýru parmezán
5 žloutků
olivový olej
8 plátků slaniny

Postup:

Nejprve zapněte sporák a ve vroucí osolené vodě uvařte špagety,tak dlouho,jak je na obalu napsáno,aby byly al dente.
Špagety sceďte,ale trochu škrobové vody z nich si ponechejte stranou,někde v hrníčku.
Nyní rozpalte pánev a kápněte na ní zhruba 2 žlíce olivového oleje.
Osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata a přihoďte na kostičky nakrájenou slaninu,kterou opečte dozlatova a dokřupava.
Mezitím si v misce rozmíchejte žloutky s nastrouhaným parmezánem,solí a pepřem.
Směs dejte zatím stranou.
Do osmahnuté cibulky a slaninky přihoďte scezené špagety,řádně promíchejte a podlijte troškou vody z těstovin,aby byly jemné a mírně kluzké.

Po 2 minutách je stáhněte z plotny a promíchejte se směsí ze žloutků a parmezánu.
Špagety by měly být vláčné a kluzké.

Hotové je podávejte s lístky bazalky a trochu je posypte čerstvým mlétým pepřem.
Dobrou chuť



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama