Čokoládový pohár s mascarpone

4. května 2013 v 7:04 | jenny-g |  Dezerty-recepty

Tento recept pochází od slavného italského kuchaře,námi známým z televizních obrazovek a to z pořadu S italem v kuchyni.
Ano je to Emanuel Ridi,kterému jsem podlehla i já a nedalo mi a musela jsem zveřejnit jeden z jeho úžasných italských receptů.
Dík patří skvělému Emanuelovi a jeho pořadu o italské podstivé kuchyni.Rozšířil naše znalosti o jídle.
Obdivuji s jakou lehkostí a láskou své pokrmy připravuje.
Miluji tvou kuchyni Emanueli.


Co budete potřebovat:

200 g opražených oříšků-mandlí a lískových oříšků
200 g kvalitní hořké čokolády (já jsem použila Lindt 80% kakaa)
2 balení mascarpone
250 ml mléka
2 vejce
20 g cukru krystal
1 lžíce hladké mouky

Postup:

Nejdřív si zahřejte v malém hrnci mléko na mírném plameni.
Oříšky si nasekejte nahrubo,opražte nasucho na pánvi a dejte stranou.
Mezitím si v míse vyšlehejte vejce s cukrem.Pak přisypte mouku a lehce promíchejte.
Čokoládu si nastrouhejte na malé hoblinky a přimíchejte ke směsi.Přihoďte opražené oříšky.
Takto připravenou směs zalijte zahřátým mlékem a míchejte dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
Nyní přijde na řadu mascaropone,které přimíchejte opatrně do směsky.

Hotový krém nalijte do skleniček či misek a dejte chladit do lednice minimálně na 2 hodiny.Vychlazený pohár ozdobte oříškami,nastrouhanou čokoládou nebo jakýmikoliv zdobením,kterým chcete.
Studený čokoládový pohár je výborný a krásně jemný.

Dobrou chuť.








 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama