Zelňačka

13. dubna 2013 v 9:12 | jenny-g |  Polévky-recepty
Co budete potřebovat:

2 cibule
80 g slaniny nakrájené na kostičky
1 pálivá klobása
10 g másla (může být i sádlo)
500 g kyselého zelí v zálivu (již koupíte v obchdodě hotové)
2 bobkové listy
sůl
pepř
1 lžíce sladké mleté papriky
pár kapek bílého vinného octa
špetka sušeného chilli (samozřejmě podle chuti)
špetka muškátového květu
pár snítek petrželky
0,5 l vody
2 lžíce hladké mouky

Na ozdobu

plátky pálivé klobásy
snítka petrželky

Postup:

Nejdříve si nakrájejte cibule na jemno a osmahněte do sklovata v hrnci na másle.
Přihoďte nakrájenou slaninu a na plátky nakrájenou klobásu.Vše restujte cca 4 minuty.
Poté přiklopte poklicí a duste 10 minut,aby cibule změkla.
Po 10 minutách přisypte mouku,řádně promíchejte s ostatními ingrediencemi a přidejte sladkou papriku,sůl,pepř,sušené chilli,bobkový list,muškátový květ a na závěr zelí (to ale předem zbavte nálevu v němž je naloženo) a vše zalijte vodou.
Tuto směs vařte 30 minut na mírném plameni,občas promíchejte.
V průběhu vaření se polévka začne zahušťovat díky mouce.
Na konci vaření zakápněte trochou vinného octa,zamíchejte a ještě chvilku vařte,již bez poklice.
Až bude polévka hotová,ochutnejte zda je podle vašich chuťových představ a popřípadě dochuťte.
Na ozdobu si osmahněte na pánvičce plátky klobásy,hotovu plévku jím dolaďte a píchněte na vrch snítku petrželky.
Podávejte s čerstvým chlebem

Dobrou chuť



 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama