Kuřecí polévka

25. října 2012 v 6:55 | jenny-g |  Polévky-recepty
Co budete potřebovat:

Na vývar

1,5 l vody
2 kuřecí stehna
3 bobkové listy
nové koření
celý černý pepř
sůl
petrželka

Na polévku

maso z kuřecích stehen
pórek
1 petržel
1/4 bulvy celeru
2 mrkve
petrželka
sůl
pepř
muškátový květ
1 stroužek česneku
čvrtinka másla/olivový olej

Postup

Nejdříve si přípravíme kuřecí vývar.
Do hrnce nalejte vodu,přidejte kuřecí stehna,posolte,opepřte,přidejte bobkový list,nové koření a petrželku.Dejte na sporák a nechte vařit na malém plamenu alespoň 2 hodiny a více,dokud se maso nezačne odpadávat od kosti a vývar nechytne až takovou zažloutlou barvu.
Mezitím co se vývar vaří si můžete nakrájet kořenovou zeleninu a suroviny si připravit do předu.
Po mininálně 2 hoďkách stáhněte hrnec z plotny a slejte přes cedník do jiného hrnce,aby byl vývar čistý.Ponechte si pouze maso a toho ostatního koření se zbavte.
Kuřecí maso odstraňte do kostí a zbavte kůže,abyste to pak nemuseli lovit v polévce a nakrájejte na malé kousky podle toho jak vám to vyhovuje.
Jeden hrnec s vývarem máte stranou a druhý prázdný dejte na plotnu opět na malý plamen.Hoďte do hrnce kostičku másla,rozpusťte a šoupněte tam nakrájenou kořenovou zeleninu i s pórkem.
Zeleninu nechte chvíli osmahnout,aby chytla zlatavou barvu a dostala pěknou chuť.Přihoďte stroužek česneku,oloupaný,celý,pouze na chuť.Poté přidejte nakrájené maso a asi 10 minut opékejte.Všechno to pak dostane plnou chuť.Vyndejte česnek a zalijte předem připraveným vývarem.
Občasně promíchejte,snižte na mírný plamen a nechte polévku vařit asi 20 minut,dokud zelenina nebude měkká akorát,tak aby zároveň nebyla úplně rozvařená ale měla by být ještě trochu křupavá.
Osolte,opepřte,přidejte muškátový květ,nakrájenou petrželku a promíchejte.
Polévka je hotová a teď už jenom podávejte.

Dobrou chuť



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama