Perník s čokoládou a ořechy

4. července 2012 v 18:39 | jenny-g |  Buchty

Co budete potřebovat:

400g hladké mouky
50g moučkového cukru
1 pytlík prášku do perníku(směs koření do perníku)
1/2 pytlíku kypřícího prášku do perníku
1 lžíce skořice
2 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 vejce
450ml mléka
125ml oleje
hrstka nasekaných vlašských ořechů

...

máslo na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

čokoládová poleva

160g čokolády(nejlépe kvalitní hořká)
160ml smetany

...

hrst nasekaných vlašských/lískových ořechů

Postup

Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
Vymažte si plech máslem,jenom jemně,aby se mouka chytila a pak vysypte moukou a přebytečnou vysypte.Jenom tak,aby byl plech lehce poprášen.
(Pro lepší "výklop" perníku,dejte před nalitím těsta formu do lednice).

Smíchejte dohromady sypké ingredience:mouku,cukr,perníkovou směs do perníku,kypřící prášek do perníku,skořici,vlašské ořechy a kakao v jedné míse.
Zvlášť si v misce rozkvedlejte mléko s vajíčkem,medem a olejem,vmíchejte do sypké směsi a těsto míchejte do hladka.
Jemné těsto vlijte rovnoměrně na plech a případně jím trochu zatřeste,aby to bylo opravdu vyrovnané.
Vložte do trouby a pečte cca 25-35 minut.Zda je hotovo,zjistíte tak,že do perníku píchnete špejlí a pokud na ní nezůstává těsto a je suchá,tak vyndávejte z trouby.

Na čokoládovou polevu si v hrnci ohřejte smetanu a přiveďte ji téměř k bodu varu,ale vařit by se neměla.Přidejte do ní nalámanou čokoládu a tu nechte rozpustit,mezitím stále míchejte.
Až bude čokoládová poleva hladká a tekutá,rozetřete jí po perníku,posypte drcenými ořechy a nechte zatuhnout.
Oříšky můžete nahradit i kokosem nebo ovocem.
Peník rozkrájejte na kostky.

Dobrou chuť



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 cleroux cleroux | Web | 20. června 2015 v 9:59 | Reagovat

nebankovní pujcky online dobřichovice ???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama