Domácí pečené müsli

4. července 2012 v 20:18 | jenny-g |  Další sladké

Co budete potřebovat:

350g ovesných vloček
100g strouhaného kokosu
300g másla
3 lžíce hnědého třtinového cukru
3 lžíce medu
1 lžička skořice
špetka muškátového květu
sezamová semínka
slunečnicová semínka
oříšky(lískové,mandle,vlašské,pekanové,arašídy,para..to je na vaší chuti)
sušené ovoce(meruňky,rozinky,brusinky..také,záleží na vás)


Postup:

Předehřejte si troubu na cca 170°C.
Nejprve si rozpustíte v hrnci máslo,ale nesmí se vařit.
Do rozpuštěného másla přidejte třtinový cukr a za stálého míchání ho nechce rozpustit a zkaramelizovat,poté přidejte med.
Stále míchejte,dokud vám nevznikne jemně hustá "omáčka".Dávejte pozor,ať se vám hmota nepřipálí a hlídejte teplotu.
Po zhoustnutí odstavte.

Přisypte ostatní suroviny:ovesné vločky,oříšky,strouhaný kokos,sušené ovoce,skořici,muškátový květ,semínka.
Řádně promíchejte,aby se sypké suroviny pořádně spojily s "omáčkou".

Plech si vyložte pečícím papírem.
Musli si naklaďte na plech do tvaru obdélníku a pořádně ho uplácejte a zatlačte do něj,aby bylo opravdu zpevněné a drželo při sobě.Obdélníková hromádka bylo měla mít tloušťku okolo 1,5 cm.
Vložte do předehřáté trouby a nechte péct tak 15 minut do zlatova.

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.Musli krájejte na kostky studeným nožem.A pokud bylo to šlo ztuha,dejte na chvíli musli do lednice a pak nakrájejte.

Domácí musli je mnojem lepší než kupované,chutnější,zdravější a můžete si do něho dát co chcete.Můžete si dát k snídani nebo k svačině...
Je to jedno z mých nejoblíbenějších sladkostí,a přitom zas tolik nezhřeším.

Dobrou chuť






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama