Citronové suflé s vanilkou

8. července 2012 v 12:35 | jenny-g |  Další sladké

Co budete potřebovat:

1 žloutek
2 bílky
citronovou šťávu z půlky citronu
citronovou kůru z jednoho citronu
20g krupicového cukru
20g vanilkového cukru (nejlepší je od Kotanyi, který obsahuje pravá vanilková semínka)
1 lžíce hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva

...

trocha moučkového cukru na vysypání formiček
kousek másla na vymazání formiček

...

moučkový cukr na posypání

Postup:

Suflé mě napadlo si udělat proto,že jedno odpoledne jsem měla hlad a chuť na něco..na cokoliv a doma nic nebylo(už předem hotového),v ledničce byly pouze suroviny,které se mi hodily na upečení něčeho sladkého,ale lehkého,co by příliš nezatížilo můj žaludek.A ještě tu byly ty citrony,které jsem musela spotřebovat,dokud byly ještě na živu.
Sedla jsem si k internetu našla recepty na citronové suflé a jeden z nich jsem poupravila po svém...

Nejdřiív si troubu předehřejte na 200°C.
Protože já doma nemám ty keramické bílé mističky,které jsou právě určené na suflé nebo paštičky nebo cokoliv jiného,použila jsem gumové formičky na cupcakes.Kdo tyto formy na suflé má,tak mu těsto vystačí do dvou forem.
Takže jsem si vymazala tyto formičky(6ks) máslem a vysypala moučkovým cukrem.
Pak tedy si vyšlehejte žloutek s krupicovým cukrem do husté pěny.Přidejte citronovou kůru a šťávu z něho a ještě vanilkový cukr.

Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh.Třetinu sněhu přidejte k žloutkové pěně a lehce promíchejte.Přisypte mouku a kypřící prášek.Promíchejte a přidejte zbytek sněhu,který opět lehce vmíchejte do těsta.

Vymazané formičky si naplňte těstem,ale tak,aby těsto sahalo tak 0,5cm pod okraj formičky,protože to v troubě nabobtná.
Pečte 12 minut do zlatova.
Po vyndání z trouby pocukrujte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama